Dagje uit met kinderen in Hoorn

Hoorn is een historische en gezellige stad prachtig gelegen aan het IJsselmeer. Maar wist je ook dat een dagje uit met kinderen in Hoorn heel leuk is om te doen? Er is zo veel te zien en beleven, of het nou regent of de zon schijnt. En natuurlijk zijn alle activiteiten leuk te combineren met een bezoekje aan Pret Kidscafé voor een heerlijk ontbijt, lunch, high tea of borrel. Hoe voor ons het perfecte dagje uit met kinderen in Hoorn er uit ziet? Of je nou gek bent op spelen, cultuur, horeca of winkelen, er is voor ieder wat wils. Lees gauw verder voor onze tips!

1. Pret Kidscafé

Begin de dag lekker met een pancakes ontbijt óf geniet van heerlijke (hete) koffie met wat lekkers. Het ideale begin van je dag! Wij zijn tenslotte al vanaf 9:00 uur geopend om jullie een leuke ervaring te geven. Wist je dat we zelfs 2x per maand op zondag een thema ontbijt hebben? Ontbijten met je grote idolen zoals prinsessen, Paw Patrol of Spiderman. Meer informatie over onze thema ontbijten vind je hier.

Pret Kidscafé is ook de ideale plek om lekker te komen lunchen of high tea’en, of zelfs om alcoholvrij te borrelen met je vrienden of familie. Kortom, elk moment van de dag is een goede reden om bij Pret langs te komen.

2. Winkelen bij Intema, Prénatal en Stekeltjes & Staartjes

Wij hebben echt de leukste straat voor kinderen. Zo zijn Intema, Prénatal en Stekeltjes & Staartjes onze buren! Hier shop je de leukste items voor in de kledingkast van je kleintje(s). Wil je nog verder de winkelstraat in dan kan dat zeker! We hebben een C&A, Van Haren en Villa Lemonade om de hoek. En natuurlijk voor elke ouder belangrijk, een HEMA 😉

3. Museum van de 20e eeuw

Een uitje voor het hele gezin! In dit museum ga je zien het het er vroeger allemaal uit zag. Een feest der herkenning voor ouders en een leerzaam uitje voor de kinderen. Er zijn regelmatig wissel-tentoonstellingen (met nu ’90 Jaar Lego) die leuk zijn voor kinderen en volwassenen. Je kunt er leuk spelen en genieten van een kopje koffie. En dat allemaal op loopafstand van Pret Kidscafé.

4. Kindvriendelijke bioscoop Cinema Oostereiland

Elke maand organiseert Cinema Oostereiland het Kinderfilmfeest voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar, met na afloop een leuke activiteit. Er draait dan een voorstelling van ongeveer 40 minuten. Precies mooi lang zat! Daarna nog even lekkere lunch en koekjes bakken bij Pret Kidscafé en je hebt een prachtige dag!

5. Kindervoorstelling bij Schouwburg Het Park

Op veel zondagen zijn er kindervoorstellingen in Schouwburg Het Park. Denk aan Rapunzel, Fien & Teun, De Kleine Zeemeermin en nog veel meer. Geweldige voorstellingen voor peuters en kleuters, en ook nog leuk voor de ouders. Schouwburg Het Park ligt prachtig in de binnenstad van Hoorn met uitzicht over het IJsselmeer.

7. Spelletjes uitzoeken en testen bij De Spellenhoorn

Nog meer leuke in onze straat, De Spellenhoorn. Een grote spelletjeswinkel met alles voor jong en oud. Jij zoekt het, zij hebben het. En mega leuk dat je daar ook de spelletjes kunt uittesten. Dan weet je meteen of je een goede koop hebt gedaan. Daarna nog even aan de overkant naar Minto om zelf wat leuks te scoren voor in huis en je hebt weer pareltjes in handen.

8. Stadsstrand Hoorn

Onlangs geopend is het prachtige stadsstrand van Hoorn. Hoorn heeft een perfecte ligging aan het IJsselmeer, en nu kunnen we hier eindelijk optimaal gebruik van maken. Er is een leuk speelschip gebouwd waar de kinderen in kunnen spelen, maar een emmertje en een schepje volstaan ook al. Hier kun je je de hele ochtend of middag uitleven. Daarna nog de ice cream nacho’s of een ijsje versieren bij Pret en je gaat voldaan naar huis.

Hoorn is een leuke stad voor een dagje uit met kinderen. Ik denk niet eens dat je het in een dagje redt 😉 Je kunt er ook nog een weekendje van maken, want het Heavens Hotel in de Grote Kerk heeft zelf familiekamers. Boek je daar een familiekamer? Dan heb je de optie een waardebon van Pret Kidscafé bij te boeken om lekker te komen ontbijten of lunchen tijdens je verblijf in Hoorn.

Liefs ^^ Team Pret

Upcoming events

Anderen uitnodigen?

Share on Facebook
Share on Whatsapp
Share on Email
Share on Linkdin

Over Pret Kidscafé

Als moeders van jonge kinderen wilden we alsnog heel graag taart, lunch en vooral hete koffie buiten de deur drinken. Een plek waar je heerlijk kan zitten, er écht aan de kinderen gedacht wordt en waar we zelf ook nog eens ontzorgt worden als we weer eens wat zijn vergeten om in de luiertas te stoppen. En hete koffie kan drinken, hadden we dat al gezegd?

Welkom bij Pret! Dé plek waar kinderen zich goed kunnen vermaken en waar je als ouder kan genieten van goede horeca en kan ontspannen. Waar horecatijgers én pedagogisch medewerkers werken en een plek met de leukste events voor de kleintjes! Échte kindvriendelijke horeca.

Scroll naar boven

Reserveren is niet nodig!

Zin om pret bij Pret te beleven? Leuk om je binnenkort te zien! Reserveren is bij ons niet nodig. Wil je met meer als 8 personen komen? Dan kun je wel een reservering plaatsen via de button rechtsonder.

Tot snel! Liefs ^^ Team Pret